A bölcsesség hívó szava

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 1:1; 2Mózes 19:16; 20:20;

Példabeszédek 1-3; 11:30; 13:12; 15:4

„Az Úrnak félelme feje a bölcsességnek; a bölcsességet és erkölcsi tanítást a bolondok megútálják” (Péld 1:7).

Az emberi tragédiák gyökere Éden óta a rossz döntésekben keresendő. „Az ember mindent elvesztett, mert inkább hallgatott a csalóra, mint Arra, aki az Igazság, aki egyedül bír értelemmel. A gonosz és jó összekeveredése által az ember elméje összezavarodott, szellemi és lelki képességei megbénultak” (Ellen G. White: Előtted az élet. Nevelés. Budapest, 1992, Advent Kiadó. 20. o.).

A Példabeszédek könyve segít jó döntéseket hozni, hogy Isten útját válasszuk, ne a csalóét. A fiával beszélő apa vagy anya nemcsak a rossz döntésektől óvja, hanem a helyes döntések meghozatalára is bátorítja gyermekét. Ez azért olyan fontos, mert választásaink szó szerint élet-halál kérdései.

A Példabeszédek könyve első három fejezete a tanításnak ezt a módszerét mutatja be. Miután a szerző kinyilvánította a könyv célját: „ismerd meg a bölcsességet” (Péld 1:2, RÚF), majd megadta a mottóját is: „Az Úrnak félelme az ismeret kezdete” (Péld 1:7, ÚRK; vö. 9:10), újból és újból, visszatérően figyelmeztet, hogy ne hallgassunk a bolondságra, hanem fogadjuk el a mennyei bölcsesség hívó szavát.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 1. negyedév

Példabeszédek könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: