TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. „Ima a betegekért” c. fejezet, 155-161. o.; A nagy küzdelem. Budapest, 2013, Advent Kiadó. „Sátán csapdái” c. fejezetből, 447-451. o.

„Krisztus… kér, hogy legyünk egyek Vele az emberiség megmentésében. ’Ingyen vettétek – mondja –, ingyen adjátok’ (Mt 10:8). A bűn a lehető legrosszabb dolog, nekünk kell megszánnunk, segítenünk a bűnöst. Sokan tévelyegnek, átérzik szégyenüket, oktalanságukat. Éhesek a bátorító szóra. Hibáikon, tévedéseiken rágódnak, míg szinte teljesen kétségbe nem esnek. Nem szabad elhanyagolnunk ezeket a lelkeket…

A hit és bátorság szavait szóld, ezek gyógyító balzsamként hatnak a megtörtekre, megsebzettekre” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. 425. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Idézzünk fel egy esetet, amikor nagyon elrontottunk valamit, fájdalmat okozva önmagunknak, másoknak és az Úrnak is a bűnünkkel! Milyen sokat jelentett akkor, hogy voltak emberek, akik ugyan nem helyeselték a tettünket (talán joggal meg is döbbentette őket), mégis igyekeztek bátorítani és erősíteni? Mi az, amire leginkább emlékszel mindebből? Erre gondolva hogyan tudnál te is éppen így viszonyulni másokhoz, akik szintén nagy hibát követtek el?

2) Milyen fontos lelki tanulsággal találkozunk Jak 5:16 versében? Ezek szerint milyen ereje van az imának, és mennyire fontos a lelki életünkre nézve? Noha az ima különösen bensőséges, meghitt tapasztalat, mégis beszélgessünk a csoportban arról, hogyan hat ránk és milyen imatapasztalataink voltak! Hogyan tanultunk meg bízni akkor is az Úrban, amikor nem azt a választ kaptuk imánkra, amit szerettünk volna? Mi a legfontosabb gyakorlati haszna „az igazak buzgóságos könyörgésé”-nek?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 4. negyedév

Jakab levele

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: