Ima, gyógyítás és helyreállítás

SZOMBAT DÉLUTÁN

e HETI TANULMÁNYUNK: Példabeszédek 10:12; János 8:43-45;

1Korinthus 15:54; Zsidók 12:12-13; Jakab 5:13-20; 1János 5:14

„Valljátok meg bűneiteket egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok: mert igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése” (Jak 5:16).

Az embereket teljesen lenyűgözi, ami csodálatos, varázslatos; általában tömegesen tódulnak megnézni a csupán látványos, ritka érdekességeket. Tehát amikor Jézust arra kérték: tegyen csodát pusztán a szórakoztatás kedvéért (Lk 23:8-9), vagy Messiás volta jeleként (Mt 12:38-41), vagy csak azért, hogy saját valós szükségletét kielégítse (Mt 4:2-4), Ő ezt elutasította. A Lélek, ami által Jézus hatalommal tanított és csodás gyógyításokat vitt végbe, nem csupán egy erő, amit bármikor használni lehet. Nekünk kell eszközként lennünk az Ő kezében. Isten örömmel meggyógyítana minden beteget, de komolyabb, tartós gyógyításban érdekelt.

Tehát ebben az összefüggésben vizsgálunk majd meg néhány döntő kérdést: hogyan értsük Jakab szavait a betegek gyógyítását illetően? Van kapcsolat az ima hatására történt gyógyulás és a bűnbocsánat között? A széleskörű hitehagyás időszakában úgy áll előttünk Illés, mint az imádság egy kiemelkedő példaképe. Mit tanulhatunk imával áthatott életéből és munkásságából, aminek az volt a célja, hogy Istenhez és az igaz istentisztelethez hívja vissza Izráelt?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 4. negyedév

Jakab levele

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: