TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Olvassunk Illés és Jób megpróbáltatásairól, és arról, hogy mi a jelentősége mindennek számunkra az utolsó időben! Ellen G. White: Próféták és királyok. Budapest, 1995, Advent Kiadó. „Jezréeltől a Hórebig”, „’Mit csinálsz itt, Illés?’”, „’Illés lelkével és erejével’” c. fejezetek, 99-120. o.).

„Türelmesen várni és bízni, amikor minden sötétnek látszik – ez az a lecke, amit Isten műve vezetőinek meg kell tanulniuk. A menny nem hagyja cserben őket a viszontagságos órában. Látszólag nincs tehetetlenebb, de valójában legyőzhetetlenebb annál a léleknél, aki semmiségét érezve teljesen Istenre hagyatkozik…

A próbák jönni fognak, de csak menj előre! Ez erősíti hitedet és alkalmassá tesz a szolgálatra. Isten nemcsak azért íratta meg a szent történelmet, hogy csodálattal olvassuk, hanem hogy az a hit, amely Isten szolgáiban régen munkálkodott, bennünk is munkálkodjék” (Ellen G. White: i. m. 111. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Jól ismerjük az aratásig együtt növő búza és konkoly példázatát (Máté 13. fejezet). Csakhogy mit jelent ez a gyülekezeti fegyelem vonatkozásában? Mit jelent ez, amikor a soraink között nyílt lázadással vagy hitehagyással van dolgunk? Csak üljünk karba tett kézzel, mondván, hogy az Úr majd mindent elrendez, amikor visszajön? Nyilván nem így van! Hogyan kell tehát eljárnunk a konkollyal, főleg azokkal, akiknek mintha az egyetlen célja a búza megfojtása volna? Mi a helyes fellépés ennek a példázatnak, ugyanakkor azoknak az eseteknek is a fényében, amikor szükség volt a fegyelmezésre, mint Korinthusban és Galáciában?

2) Mindannyiunkat érnek kísértések és megpróbáltatások. Melyek azok az ígéretek a Bibliában és Ellen G. White írásaiban, amelyek hasonló helyzetben megvigasztaltak és segítettek hittel kitartani? A bibliai hősök közül kiknek a példái jelentettek a legtöbbet a nehézségeink között vagy a jövőre gondolva?

3) Jakab arra int, hogy „Ne sóhajtozzatok egymás ellen” (Jak 5:9). Pedig előfordul, hogy az emberek, akár még a keresztények is olyasmit tesznek, ami bánt, bosszant. Hogyan tanulhatunk meg szeretni, megbocsátani, kitartani és felülemelkedni az élet sok „apróságán”, amelyek rosszkedvűvé, ingerlékennyé, lényegében rossz bizonysággá tehetnek bennünket?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 4. negyedév

Jakab levele

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: