TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: A nagy küzdelem. Budapest, 2013, Advent Kiadó. „A vizsgálati ítélet” c. fejezet, 413-422. o.

„Isten téged emberek és angyalok előtt gyermekének ismert el, könyörögj tehát, hogy szégyent ne hozz ’arra a szép névre, amelyről neveztettek’ (Jak 2:7). Isten képviselőjeként küld téged e világba, nyilatkozzék meg tehát az Ő neve életed minden egyes mozzanatában… Mindezt pedig Krisztus kegyelmének és igazságának elfogadása által teheted meg” (Ellen G. White: Krisztus követése. Gondolatok a Hegyibeszédről. Budapest, 1987, H. N. Adventista Egyház. 95. o.).

„Krisztus által az Igazság megbocsáthat anélkül, hogy fenséges szentségéből egy jótányit is feláldozna” (Ellen G. White megjegyzése, The SDA Bible Commentary. 7. köt. 936. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Gandhi sokak gondolatait fejezte ki, amikor ezt mondta: „Szeretem a Krisztusotokat, de nem szeretem a keresztényeiteket. A keresztényeitek annyira különböznek Krisztustól!” Miért mondta ezt? (Sajnálatos módon miért nem nehéz megérteni az okát?) Természetesen igen könnyű meglátni, amit mások tettek Krisztus nevében, de miért kell inkább önmagunkra tekinteni, arra, amit mi követtünk el Jézus nevében? Mennyire tudjuk jól bemutatni Őt a világnak, a környezetünknek?

2. Vajon a saját gyülekezetünkben az emberek azt érzik, hogy értékelik és tisztelik őket, bármilyenek, bárhonnan valók legyenek is? Ha nem ez a helyzet, mit tehetnénk a változásért?

3. Az országunkban mely hagyományok és társadalmi normák állnak ellentétben a bibliai hit elveivel? Ezek közül melyek nyilvánvalóak és melyek burkoltabbak? Miután megneveztünk néhányat, gondolkodjunk azon, hogyan tanulhatunk meg föléjük emelkedni, az evangéliumi elveket gyakorolva, bemutatva, hogy mások is meglássák: Jézus jobb életet kínál!

4. Egy dolog szeretni a felebarátainkat, de mit jelent Istent szeretni? Beszélgessünk erről a csoportban! Miért szeretjük Istent? Hogyan fejezzük ki a szeretetünket iránta?

5. „…az irgalmasság… diadalmaskodik az ítéleten” (Jak 2:13, új prot. ford.). Mit jelent ez a gyakorlatban, amikor például olyannal van dolgunk, aki bánt? Milyen egyensúly szükséges ilyen helyzetben?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 4. negyedév

Jakab levele

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: