TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Jézushoz vezető út. Budapest, 2008, Advent Irodalmi Műhely. „Bűnbánat” c. fejezet, 18-28. o.

„A megváltási terv Sátán hatalmából történő teljes szabadulásunkat tűzi ki. Krisztus mindig különbséget tesz a megtört lélek és a bűn között. Azért jött, hogy lerombolja a gonosz munkáit, s a Szentlélek kiáradhasson minden bűnbánó lélekre, megőrizhesse őket a bűntől” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. 255. o.).

„Ha elfogadtad Krisztust személyes Megváltódnak, akkor igyekezz önmagadat elfelejtve másokon segíteni! Beszélj Krisztus szeretetéről és jóságáról! Végezz el minden kínálkozó feladatot! Érezz felelősséget másokért, és minden hatalmadban álló eszközzel igyekezz megmenteni az elveszetteket! Ha befogadod Krisztus Lelkét – az önzetlen szeretet és másokért való szolgálat lelkét –, magad is növekszel és gyümölcsöt teremsz. A Lélek ajándékai beérnek jellemedben. Hited nő, meggyőződésed elmélyül, szereteted tökéletes lesz. Egyre jobban tükrözöd Krisztust mindenben, ami tiszta, nemes és szép” (Ellen G. White: Krisztus példázatai. Budapest, 1983, H. N. Adventista Egyház. 40. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Gondolkodjunk még tovább a szavak erején! Miért bírnak olyan jelentős erővel? Hogyan lehet a beszéddel könnyen manipulálni? Általában legalább annyira fontos, ha nem még fontosabb, ahogyan elmondunk vagy leírunk valamit, mint az, amit mondunk vagy írunk!

2. Az összes „felülről” kapott ajándék közül melyik a legnagyobb? Miért?

3. Olvassuk el megint Jak 1:12-21 szakaszát! Mi az üzenetének a lényege? Milyen reménységet és ígéretet találunk benne?

4. A megfogant kívánság bűnbe visz, a bűn pedig halált szül. Tudjuk, hogy milyen sok forog kockán, mégis miért nem nyerjük el a győzelmeket, amelyeket meg kellene szereznünk? Hogyan mentegeti magában az ember a bűnt, és miért olyan veszélyes belemenni ebbe a gondolati játszmába?

5. Olvassuk el ismét az oldalon a második idézetet Ellen White-tól! Milyen lényeges tanácsot fogalmaz meg ez a rész, ami éppen akkor jelent a legtöbbet, amikor az ember hite meginog?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 4. negyedév

Jakab levele

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: