HOGYAN JÖN EL JÉZUS?

Prófétai beszédében Jézus figyelmeztetett arra, hogy hamis tanítások keringenek majd második adventjéről, ezért óva intette a tanítványait az olyan emberektől, akik az Ő nevében lépnek fel és „ezt mondják: Én vagyok a Krisztus” (Mt 24:5, lásd még 23-26. versek). Nem akarta, hogy tanítványait megtévesszék, ezért félreérthetetlenül közölte, hogyan fog eljönni.

Mit tudhatunk meg Mt 24:27 verséből Jézus visszatérésének módjáról?

A villámlást sem elrejteni, sem hamisítani nem lehet. Felvillan az egész égboltot beragyogva és mindenki láthatja. Ilyen lesz Jézus visszajövetele is. Nem kell reklámokkal felhívni rá az emberek figyelmét. Minden ember, akár jó, akár rossz, akár megváltást nyert, akár kárhozatba tart, „még akik őt által szegezték is” (Jel 1:7), meglátják, amint visszatér (Mt 26:64).

Mit tudhatunk meg 1Thessz 4:13-18 szakaszából a második adventről?

Krisztus teljes dicsőségében tér majd vissza, mint „királyoknak Királya, és uraknak Ura” (Jel 19:16). Testet öltésekor a Fiú Isten egyedül érkezett, mindenféle külső pompát és dicsőséget nélkülözve, „nem vala ábrázata kívánatos” (Ézs 53:2). Az idők végén azonban dicsőséggel és hatalommal ereszkedik le, „ővele mind a szent angyalok” (Mt 25:31), „nagy trombitaszóval” (Mt 24:31), és a Krisztusban meghaltak halhatatlanságra támadnak fel.

Ha a második advent példa nélküli eseményét illetően bízunk az Úrban, miért ne bíznánk benne életünk minden részére gondolva?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: