Második advent

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 16:27; 24:3-14, 42, 44; János 14:1-3;

1Thesszalonika 4:13-18

„Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek” (Jn 14:1-3).

Az Újszövetség háromszáznál is többször említi Jézus visszajövetelét, ez a tanításaink sarokköve. Alapvetően meghatározza, hogy kik is vagyunk mi, hetednapi adventista keresztények. A nevünkbe is belefoglalt tantétel fontos része az evangéliumnak, aminek hirdetésére hívott el minket Isten. Jézus visszajövetelének ígérete nélkül hiábavaló volna a hitünk. Ez a ragyogó igazság ad célt az életünknek és késztet a misszió végzésére.

Mivel jóval hosszabbra nyúlt az idő, mint ahogy vártuk, gyengülhetett volna a Jézus visszatérésébe vetett hitünk, mégsem így történt. Sokan vagyunk, akik elmondhatjuk, hogy jobban várjuk Krisztus visszatérését most, mint valaha.

„Várván ama boldog reménységet és a nagy Istennek és megtartó Jézus Krisztusunknak dicsősége megjelenését” (Tit 2:13) – ez lesz az a téma, amit a héten áttekintünk.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: