TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. „Lázár, jöjj ki!” c. fejezet, 441-451. o. és „Feltámadott az Úr” c. fejezet, 688-694. o.

„A föld rázkódása, a villámok cikázása és az ég zengése közepette hívja elő Isten Fia az alvó szenteket. Kezét az ég felé emeli, és az igazak sírjára tekintve kiáltja: ’Ébredjetek, ébredjetek, ébredjetek, ti, akik alusztok a porban, és keljetek fel!’ A halottak az egész földön meghallják ezt a hangot, és akik hallják… életre kelnek. A halál tömlöcéből lépnek elő, hervadhatatlan dicsőségben… ’Halál! hol a te fullánkod? Pokol! hol a te diadalmad?’ (1Kor 15:55) – kiáltják. Az élő igazak és a feltámadt szentek hangja boldog győzelmi kiáltásban olvad össze” (Ellen G. White: A nagy küzdelem. Budapest, 2013, Advent Kiadó. 550. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Mindenki küzd a halál valóságával, látszólagos végérvényességével és értelmetlenségével. Milyen jelentősége lenne az emberi életnek, ha valóban úgy volna, ahogy sokan gondolják, hogy nincs Isten, nincs remény az örök életre, nincs feltámadás? Mi értelme lehetne egyáltalán, ha minden élő meghal, sőt még az emlékezetük is örökre elvész? A feltámadás bibliai tanítása hogyan adhatja meg a választ erre a máskülönben megoldhatatlan helyzetre?

2. Milyen veszélyek rejlenek a halhatatlan lélek gondolatában? Miért terjeszti olyan nagy hévvel Sátán ezt a Bibliával ellentétes nézetet? Milyen szerepet kap ez a vallási elgondolás az utolsó időben? Soroljunk fel olyan lehetséges megtévesztő gondolatokat, amelyektől védelmet élvez mindenki, aki a halál alatt a feltámadásig tartó alvást ért!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 3. negyedév

Jézus tanításai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: