TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. „A szombat” c. fejezet, 229-236. o.

„Mert a szombatnak is Ura az embernek Fia. E szavak tanítanak, vigasztalnak… A szombat Rá mutat tehát, Teremtőjére és Megszentelőjére. Azt hirdeti, hogy Ő az egyház feje, aki mindent alkotott mennyen és földön, akiben fennállnak a dolgok, és akinek ereje által megbékülünk Istennel. Izraelről szólva ezt mondja: ’Adám nékik szombataimat is, hogy legyenek jegyül köztem és őközöttük; hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr, az ő megszentelőjük’ (Ez 20:12). A szombat Krisztus hatalmának a jele, amely szentté tesz minket. Mindenkinek megadatik, akit Krisztus megszentel – szentté teszem őket. A szombat mindenkinek megadatik mint az Ő megszentelő erejének jele, aki Krisztus által részesévé válik Isten Izraelének” (i. m. 235-236. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Krisztushoz tartozunk a teremtés és a megváltás jogán is. Hogyan emlékeztet a szombat erre a fontos igazságra?

2. Mi a baj a negyedik parancsolat törvényeskedő megtartásával? És a szombatünneplés kérdésében a komolytalanság miért nem jelenthet megoldást a törvényeskedésre? Mi a kulcsa annak, hogy a szombat valóban áldást adjon?

3. Miért és hogyan emlékeztet a szombat arra, hogy nem a cselekedeteink miatt üdvözülünk, hanem Krisztus érdemei révén?

4. Hogyan tanulhatunk meg mélyebb és gazdagabb tapasztalatokat szerezni az Úrral szombatonként?

5. Milyen tanulságokat szűrhetünk le Jézus szombati gyógyításainak példáiból? Hogyan mutatnak rá ezek az esetek a szombat lényegére?

6. A parancsolat szerint a szombat szentségét őriznünk kell. Ennek fényében gondolkozzunk el arról, hogy mivel telik egy szombatunk? Mennyire szent számunkra ez a nap?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: