KRISZTUS ÖRÖK ÉLETET AD

Bűnösségünk miatt halált érdemlünk, de Krisztus helyettünk vállalta a halált a kereszten, elszenvedve a halálbüntetést, ami máskülönben bennünket sújtana. Ártatlan volt, de magára vette vétkeink terhét, elszenvedve értük a büntetést, hogy bennünket, bűnösöket ártatlannak nyilváníthasson. Általa a kárhozat helyett örök életet kapunk. Jn 3:15 versében találjuk ezt a nagyszerű ígéretet: „Hogy valaki hiszen őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” És az ígéret megismétlődik a 16. vers végén is.

Némelyek úgy gondolják, hogy még ha valaki el is fogadja Krisztust Megváltójának, az örök élet ígérete csak a második advent után válik valósággá. Viszont az üdvösség ígéretét jelen időben olvashatjuk: „Aki hisz a Fiúban, örök élete van” (Jn 3:36). Tehát aki hisz Krisztusban, annak már most „örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre” (Jn 5:24). Ezek szerint ha meghalunk és pihenünk a sírban, ez az átmeneti nyugalom akkor sem foszt meg az örök élet valóságától.

Amikor Jézus lesz a Megváltónk, életünk egészen új értelmet nyer, gazdagabb és teljesebb lesz. „Én azért jöttem, hogy életök legyen, és bővölködjenek” (Jn 10:10) – jelentette ki Jézus. Az ideig-óráig tartó világi örömök helyett, amelyek igazi megelégedettséget nem nyújtanak, de eltelhet velük az ember élete, Jézus egy egészen más életet kínál, kimeríthetetlen megelégedettséggel teljeset. Ez az új, bővölködő élet az egész lényünket érinti. Jézus számos csodát tett, visszaadva sok ember fizikai egészségét, legfőképpen azonban a lelki életet akarja megújítani, megtisztítani a bűntől, a belé és az üdvösség valóságába vetett hittel betölteni.

Milyen következményekkel jár, ha az ember elfogadja Jézust? Milyen hasonlattal érzékeltette ezt Jézus? Mit jelent ez a hétköznapokban, a gyakorlatban? Lásd Jn 6:35, 47-51!

Gondolkozzunk el az örök élet fogalmáról! A létezésnek nem egyszerűen elmúlhatatlan állapotát jelenti, hanem maradéktalanul boldog, megelégedettséget adó, örömteli életet, amit Isten közelségében, szeretetben élvezhetünk az új földön. Hogyan kezdhetjük el itt a földön már most élvezni az új életet, még ha csak részlegesen is?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: