TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Miközben Isten Szava beszél Krisztusról, aki emberi testben e földön élt, határozottan szól a földi születése előtti létéről is. Az Ige isteni személyként létezett az Atya mellett, vele egységben… A világ általa lett, ’és nála nélkül semmi sem lett, ami lett’ (Jn 1:3). Ha Krisztus teremtett mindent, akkor léteznie kellett a teremtett dolgok megléte előtt. Az erre vonatkozó szavak oly határozottak, hogy senkinek sem kell kétségben maradnia felőlük. Krisztus Istentől volt, a szó legkomolyabb értelmében. Az örökkévalóság óta Istennel volt, mindenek fölötti, örökké áldott Isten. Az Úr Jézus Krisztus, Isten szent Fia, öröktől fogva különálló személyként létezett, mégis egy volt az Atyával” (Szemelvények Ellen G. White írásaiból. 1. köt. Budapest, 1999, Advent Kiadó. 234. o.).

„Krisztusban van az eredeti, nem kölcsönvett, nem mástól származó élet. ’Akié a Fiú, azé az élet’ (1Jn 5:12). Krisztus istensége az örök élet biztosítéka a hívő számára” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. 447. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. A démoni lelkek tudták és ki is mondták, hogy Jézus „az Istennek Szentje” (Mk 1:24), „Te vagy az Istennek a Fia” (Mk 3:11), „a magasságos Istennek Fia” (Mk 5:7), lásd még Jak 2:19! Az üdvösséghez miért nem elég pusztán ezt elismerni? Mit tehetünk, nehogy megelégedjünk azzal, hogy csupán elméletileg fogadjuk el Jézust?

2. A római százados ott állt a keresztnél, amikor Jézus meghalt és ezt mondta: „Bizony, ez az ember Isten Fia vala” (Mk 15:39)! A kereszt lábánál lehet a legjobban megérteni Jézust. Milyen gyakran fordulsz oda? Mikor időztél ott gondolatban utoljára? Miért nem szánsz rá most egy percet, hogy elgondolkozz a megváltásodért hozott, felmérhetetlen áldozaton?

3. Jézust azért nem fogadta el számos kortársa, mert téves elképzeléseik voltak a Messiásról. Sajnos ma is sokan nem adják át az életüket Jézusnak, mert előítéletek fogságában élnek vagy helytelen elképzeléseik vannak róla. Hogyan segíthetünk nekik valós képet látni Jézusról? Mi az, amivel hetednapi adventistaként különösen hozzájárulhatunk ehhez?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: