KEGYESSÉG, TESTVÉRI SZERETET, JÓTÉKONYSÁG

„De te, óh Istennek embere… kövessed az igazságot, az istenfélelmet, a hitet, a szeretetet, a békességes tűrést, a szelídséget” (1Tim 6:11).

„Szoros, meghitt kapcsolatot kell tartanunk a mennyel ahhoz, hogy megmutatkozzon bennünk az istenfélelem kegyelme. Jézus legyen a házunk vendége, családunk tagja, ha tükrözni szeretnénk a képét és be akarjuk mutatni, hogy a Magasságos gyermekei vagyunk. Gyönyörű, ha az otthont a hit jellemzi. Ha az Úr közöttünk lakozik, érezni fogjuk, hogy Krisztus mennyei családjához tartozunk. Tisztában leszünk vele, hogy az angyalok figyelnek, ezért szelíden és türelmesen viselkedünk. Az udvariasság és az istenfélelem gyakorlásával készülünk fel a mennyei udvarba való belépésre…

Énókh Istennel járt, az élete minden dolgában Istent dicsőítette. Otthon és munkája végzése közben is megkérdezte: ’Vajon ez elfogadható az Úr előtt?’ Miközben Istenre gondolt és követte tanácsát, jelleme átalakult és olyan hívő lett, akinek a dolgai Isten tetszésére voltak. Az apostol azt tanácsolja, hogy a kegyességhez adjunk testvéri szeretetet. Milyen nagy szükségünk van erre a lépésre, hogy a jellemünk ezzel a tulajdonsággal is gazdagodjon!… Úgy kell szeretnünk az embereket, ahogyan Krisztus szeret bennünket. Az ember igazi értékét a menny Ura ismeri igazán. Aki a földi otthonában nem kedves, az nem készült fel a mennyei otthonra. Ha csakis a saját akaratát követi, bárkit is szomorít meg vele, nem érezné jól magát a mennyben, ha nem uralkodhatna ott. A szívünket Krisztus szeretetének kell irányítania… Keressük Istent töredelmes, bűnbánó lélekkel, és akkor könyörületre fogunk indulni a testvéreink iránt! Készségesek leszünk a testvéri szeretetre, a jótékonyságra és a szeretetre…” (Ellen G. White: My Life Today. 103. o.).

2014. 3. negyedév

Jézus tanításai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: