TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Krisztus példázatai. Budapest, 1983, H. N. Adventista Egyház. „A menyegzői ruha” c. fejezet, 210-219. o.

„Sátán azt állította, hogy az ember képtelen engedelmeskedni Isten parancsolatainak. Az igaz, hogy saját erőnkből nem tudunk engedelmeskedni. Krisztus azonban eljött emberi alakban, és tökéletes engedelmességével bebizonyította, hogy az emberi az istenivel egyesülve a törvény minden előírásának engedelmeskedni tud…

Krisztus földi élete Isten törvényének tökéletes ábrázolása volt. Amikor azok jelleme, akik Isten gyermekeinek vallják magukat, hasonló lesz Krisztuséhoz, akkor engedelmeskedni fognak Isten parancsolatainak. Az Úr bízhat bennük, és azok közé sorolhatja őket, akik mennyei családját fogják alkotni. Krisztus igazságának dicsőséges palástjába öltözötten helyük lesz a király lakomáján. Joguk lesz ahhoz, hogy a vérrel megmosott sokaság közé álljanak” (i. m. 215. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Az iménti idézetben hogyan mutatkozik meg a törvény és a kegyelem egyaránt? Miért olyan fontos ezeket együtt megérteni?

2. E heti tanulmányunk bevezetőjében szó volt arról, hogy a néhai Steve Jobs szerint a halál szele, a saját halálunké szükségképpen arra sarkall, hogy igyekezzünk elérni mindent, amit csak lehet. Van némi igazság a gondolatban, de ez önmagában mégsem elég. Nem oldja meg magának a halálnak a problémáját, és nem közömbösíti azt sem, hogy a halál árnyéka vetül az életünkre. Mire kell következtetnünk ebből?

3. Mi az, ami örökké megmarad? Mi nem éli túl a föld pusztulását? Miért fontos tudni, mi a különbség közöttük?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 2. negyedév

Krisztus és a törvénye

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: