A TÖRVÉNY ISTEN ORSZÁGÁBAN

A bűn összes iszonyatos következménye közül a halál bizonyult a legmakacsabbnak. A bűn felett lehet győzni, Sátánnak ellen lehet állni, de ismereteink szerint az emberek milliárdjai közül csak kettő (Énókh és Illés) menekült meg az elkerülhetetlenül lesújtó haláltól. Egy ókori filozófus ezt írta: „ A halállal szemben mintha minden ember egy bekerítetlen városban élne.”

Milyen üzenetet találunk 1Kor 15:26 és Jel 20:14 verseiben?

Tekintettel a halál hatalmára, nem is csoda, hogy mielőtt Krisztus felállítaná messiási országát a földön, végleg elpusztítja a hálált. Kétség sem férhet hozzá, hogy a halál a bűnnel áll kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy Isten törvényéhez is kapcsolódik, mivel a bűn Isten törvényének áthágása. Ebből következően nem létezhet bűn törvény nélkül. A bűn ugyan függ a törvénytől, de a törvény teljesen független a bűntől. Ez azt jelenti, hogy a törvény létezhet a bűn nélkül is, mint ahogy ténylegesen létezett is az örökkévalóság korszakain át egészen addig, amíg Lucifer fel nem lázadt a mennyben.

„Mikor Sátán Isten törvénye ellen fellázadt, a törvény fogalma az angyalok előtt teljesen újszerű volt. Addig egyáltalán nem is hallottak róla. Szolgálatukban ők nem szolgák, hanem fiak; a legtökéletesebb egység uralkodik köztük és Teremtőjük között” (Ellen G. White: Krisztus követése. Gondolatok a Hegyi Beszédről. Budapest, 1987, H. N. Adventista Egyház. 97. o.).

Tehát ne gondoljuk, hogy Isten országában nem lesz törvény, mivel ott már nem lesz sem halál, sem bűn! Éppen úgy, mint ahogy szükség van a világegyetem elemeinek harmonikus mozgásához a gravitáció törvényére, úgy Isten erkölcsi törvénye is szükséges a szentek igazságon alapuló dolgainak irányításához. Amikor Isten a megváltottak szívébe írja törvényét, csakis az a célja, hogy megpecsételje döntésüket, amellyel kimondják: az egész örökkévalóságon át az igazság útján akarnak járni. Ebből következően éppen a törvény lesz országa jellemzője. Így minden okunk megvan azt hinni, hogy Isten erkölcsi törvényének elvei megmaradnak örök országában is. A különbség természetesen az lesz, hogy azokat az elveket már senki nem fogja megsérteni úgy, mint itt.

Próbáljuk meg elképzelni a menny tökéletes légkörét! Nem lesz bűnös természet, nem kísért a gonosz, nem lesz bűn, sem halál! Most pedig kérdezzük meg magunktól: a jellemünk és az életünk mely tulajdonságai, részei nem illenek a mennyei viszonyok közé?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 2. negyedév

Krisztus és a törvénye

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: