NOÉTÓL ÁBRAHÁMIG (1Mózes 6:5-9)

Rosszabb volt minden valaha létező társadalomnál az a világ, amelybe Noé beleszületett, ami azt jelenti, hogy igencsak gonosznak kellett lennie. Az emberek akkoriban majdnem ezer évig éltek, így nem nehéz elképzelni, hogyan ívódhatott be annyira a társadalomba a gonoszság, hogy Isten megbánta az ember teremtését.

Olvassuk el Mózes első könyve 6. fejezetét, majd válaszoljunk az alábbi kérdésekre!

1. Hogyan értsük azt, hogy Isten bánta az emberiség megteremtését? Miért nem jelenti ez azt, hogy Isten nem tudta volna előre, mi fog történni? (Lásd 5Móz 31:15-17!)

2. Ellen G. White szerint az „Istennek fiai” és az „emberek leányai” kifejezések azt érzékeltetik, hogy a hűséges férfiak hűtlen nőkkel léptek házasságra. Milyen tanulságokat vonhatunk le Mózes első könyve 6. fejezetéből az egyháznak a világ dolgaiba való bekapcsolódását illetően?

3. Mit tettek ezek az emberek, amivel magukra vonták Isten nemtetszését? Cselekedeteik hogyan viszonyultak a törvényhez?

4. Olvassuk el, hogy milyennek írja le Noét Mózes első könyve 6. fejezete! Mit találunk a szövegben, ami megmutatja, milyen ember is volt, főleg kora romlott világához képest? Ugyanakkor miért volt neki is szüksége arra, hogy „kegyelmet” találjon az Úr előtt? Milyen kapcsolatban állt egymással már akkor is a hit és Isten törvénye?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 2. negyedév

Krisztus és a törvénye

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: