Gazdagok és híresek

SZOMBAT DÉLUTÁN

e HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 13:5-6; 5Mózes 8:17-18; Máté 19:16-26;

Márk 4:18-19; Lukács 19:1-10; János 3:1-15

„Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme: mely után sóvárogván némelyek eltévelyedtek a hittől, és magokat általszegezték sok fájdalommal” (1Tim 6:10).

„Az emberek elköltik a pénzt, amivel nem rendelkeznek, olyasmire, amire nincs szükségük, hogy elnyerjék azok tetszését, akiket nem szeretnek” – szokták mondani.

Vitatkozhatunk arról, hogy mennyi ebben az igazság. Az már viszont vitathatatlan, hogy az anyagiak mindannyiunkra nagy hatással lehetnek. Az ember pénzügyi szokásai árulkodnak az értékrendjéről, ezért mondhatjuk, hogy a pénz valójában lelki természetű dolog. Nem is csoda, hogy annyit foglalkozik vele a Biblia.

A vagyonhoz gyakran hírnév is társul. Filmsztárok, kiemelkedő sportolók, vezető politikusok gyakran mindkettővel rendelkeznek. A híres embereknek nagy a befolyása, ami a hatalom egy formája. Jézust viszont nem nyűgözte le senkinek a vagyona, sem a hatalma. A gazdag és híres embereket éppen azért akarta elérni, mint bárki mást: kívánta, hogy pénzért nem kapható kincs birtokába jussanak.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 1. negyedév

Tanítványság

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: