TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. „Jézus megáldja a gyermekeket” c. fejezet, 431-435. o.; „A templom ismételt megtisztítása” c. fejezetből 497. o.; Előtted az élet. Nevelés. Budapest, 1992, Advent Kiadó. „Bibliatanítás és tanulmányozás” c. fejezetből 184-185. o.

„Ma is igaz, hogy a gyerekek a legfogékonyabbak az evangélium tanításai iránt, szívük megnyílik az isteni befolyás előtt, s elég erős a kapott leckék megőrzésére. A kisgyermekek keresztényekké válhatnak, és koruknak megfelelő tapasztalatokra tehetnek szert. Lelki nevelést kell nekik nyújtani, a szülőknek mindent meg kell tenniük, hogy jellemük Krisztus hasonlatosságára formálódjék.

Az apák és anyák az Úr családjának fiatalabb tagjaiként tekintsék gyermekeiket, akiknek nevelését a menny rájuk bízta. Amit mi tanulunk Krisztustól, azt tovább kell adnunk gyermekeinknek. Ahogyan zsenge elméjük felfogása tágul, apránként tárjuk fel nekik a mennyei igazságok szépségét” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. 432-433. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Mi lehet a magyarázata annak, hogy sokan inkább fiatalabb korukban fogadják el Krisztust, nem idősebben? Némelyek szerint azért, mert a gyerekek túlságosan naivak, nem tudnak még eleget ahhoz, hogy átlássák: butaság, amit tesznek. Ám az is lehet, hogy még nem merevítette meg őket annyira a cinizmus és a kétkedés, mint sok felnőttet! Vagyis ártatlanságuk és nyitottságuk miatt a Szentlélek jobban tud hatni rájuk. Beszélgessünk még erről!

2. Mit tehetnek ma a gyülekezetek azért, hogy mind inkább úgy forduljanak a gyerekekhez, mint Krisztus? Mit tehet minden egyes tag azért, hogy barátságosabb legyen azokkal a fiatalokkal is, akik szélsőséges divatirányzatokkal, szokatlan zenei ízléssel, sőt néha meghökkentő viselkedéssel kísérleteznek? Hogyan lehetne a gyülekezet energikusabb, hogy vonzó legyen a fiatalok számára?

3. A gyakorlatban mivel készülhetnek fel a tagok, hogy segítségére legyenek az érdeklődő fiataloknak, akik szeretnének megkeresztelkedni, átadni az életüket Krisztusnak?

4. Beszéljünk még azokról a gyermeki tulajdonságokról, amelyek miatt mondta ezt Jézus: „ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kisgyermekek, semmiképpen nem mentek be a mennyeknek országába” (Mt 18:3)! Mit jelent ez? És mit nem jelent?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 1. negyedév

Tanítványság

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: