TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Aki csupán imádkozik, de nem cselekszik, az csakhamar felhagy az imával is, vagy pedig imája külső formasággá válik. Mihelyt kivonják az emberek magukat a társadalmi élet és a keresztényt terhelő kötelezettségek teljesítése, valamint a kereszthordás alól, mihelyt megszűnnek a legkomolyabban fáradozni Urukért és Mesterükért, aki értük dolgozott, bármily hűséges munkások voltak is, elveszítik imacéljaikat, és semmi sem készteti őket áhítatra. Imájuk egyéni és önző lesz. Nem tudnak többé az emberiség szükségleteiért, Isten országának épüléséért és a munkához szükséges erőért imádkozni” (Ellen G. White: Jézushoz vezető út. Budapest, 2008, Advent Irodalmi Műhely. 75. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Miért akadályozza az egyház fejlődését a közbenjáró imádság hiánya? Vagy más oldalról: Hogyan segíti a tanítványok képzésének folyamatát az aktív közbenjáró ima? Mi mindennek van kulcsszerepe a közbenjáró imádságban? Honnan tudhatjuk, hogy miért kell közbenjárni?

2. Az otthon magányában elmondott imádságon túl még mit tehetnek a hívők azokért, akikért imádkoznak? Hogyan építhető ki kapcsolat azokkal a szomszédokkal, rokonokkal és munkatársakkal, akikért imádkozunk? Miért fontos kitartó erőfeszítéseket tenni azért, hogy a barátságot is ápoljuk azokkal, akikért imádkozunk?

3. Milyen lépéseket kell megtenni a XXI. században élő keresztényeknek, hogy az imaéletük dinamikus legyen? Mi a kapcsolat a tanítványok képzésének eredményessége és aközött, hogy az ima által tapasztaljuk Isten természetfeletti erejét? Az ima hatására megváltozhat azoknak az élete, akikért imádkozunk, mielőtt a mi életünk átalakulna? Hogyan módosulhat imánk tárgya, ha szívből vágyunk az elveszettek üdvösségére? Miként hat az egyéni életszentség és az ima az eredményességünkre az igazság bemutatása közben?

4. Konkrétan mi mindent tehetünk, hogy erősítsük a kapcsolatot azokkal, akik még nem fogadták el Krisztust? Hogyan érhetik el a keresztények, hogy túljussanak a felszínes kapcsolaton a környezetükben élőkkel, és így megtudják, miért kell imádkozniuk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 1. negyedév

Tanítványság

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: