ÖRÖK IRGALOM

Krisztus volt a tökéletesség megtestesítője, azaz Isten benne nyilatkoztatta ki tökéletességét. Tehát lehet valakiben nagyobb könyörület, mint Krisztusban? Vágyott volna valaki is Jézusnál erősebben arra, hogy csillapítsa az emberek fájdalmát? Feltesszük hát a kérdést: hogyan kapcsolódott Krisztus irgalma és közbenjárása a tanítványság kérdéséhez?

Olvassuk el Lk 22:31-32 és Jn 17:6-26 verseit! Hogyan befolyásolta Jézus közbenjáró imádságát az, hogy azonosította magát az emberiséggel? Krisztus közbenjáró imáinak mi a fő célja?

Jézus azért tudott hathatóan közbenjárni tanítványai érdekében, mert aktív részese volt az életüknek, valóban megértette őket és szíve mélyéről a javukat akarta. Az eredményes közbenjáráshoz ma sem elég ennél kevesebb. A XXI. századi hívő, aki tanítványokat akar képezni, félretesz minden olyan időrabló elfoglaltságot, ami akadályozná kapcsolatát a vesztükbe tartó emberekkel. A pénzkeresést, a hírnév megalapozását, sőt a tanulásban való élenjárást is alá kell rendelni a még fontosabb célnak, az elveszettek üdvének. Ez igen fontos igazság, ami azonban könnyen kikerül a látókörünkből, mert gyakorta megesik, hogy az élet hétköznapi forgataga teljesen leköti a figyelmünket.

Jézus szakított időt arra, hogy része legyen tanítványai életének. Meglátogatta őket otthonukban, megismerkedett a rokonaikkal, a szabadidejét a társaságukban töltötte el és velük együtt dolgozott. Nem kerülte el a figyelmét semmi fontos dolog, ami az életükben történt. A tanítványok képzéséhez ma is többre van szükség annál, hogy szórólapokat osztunk ki vagy megtámadhatatlan érveket sorolunk fel a bibliai igazságok mellett. A tanítványságra vezetésnek ma is alapfeltétele a közbenjáró imádság, hogy együttérzéssel imádkozzunk azért, ami a másikat aggasztja, őszintén, mélyen vágyva szenvedése enyhítésére.

Még ha kissé régiesnek hangzik is, van igazság abban a gondolatban, hogy „Az embereket kevésbé érdekli, amit tudsz, amíg meg nem tudják, hogy mennyire törődsz velük.”


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 1. negyedév

Tanítványság

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: