Bátorító szó a szentélyből

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Mózes 24:8; János 13:34; Zsidók 4:16;

10:19-25; Jakab 4:7-8

„És lévén nagy papunk az Isten háza felett: járuljunk hozzá igaz szívvel, hitnek teljességével, mint akiknek szívük tiszta a gonosz lelkiismerettől” (Zsid 10:21-22).

A zsidókhoz írt levél elejétől a végig váltakoznak a keresztény hitről, ill. a keresztényi életről szóló szakaszok. Más szóval, a teológiának gyakorlati alkalmazása van. Isten mindig elvezet az elméleti hittől a megvalósításig. A zsidókhoz írt levél írója teológiai szempontból gyönyörű képet fest Krisztusról, az értünk felajánlott Áldozatról és a Főpapról (Zsid 7:1-10:18). Arra bátorítja a hívőket, hogy éljenek ezeknek az igazságoknak a fényében. Buzdítása különösen kitetszik Zsid 10:19-25 szakaszából.

Ez a rész a görögben egyetlen hosszú, összefüggő mondat. Két alapvető tényt közöl, majd három buzdítás következik, amelyekben újból találkozunk a hit, remény, szeretet ismerős hármasával. Mindhárom felszólítás a keresztény hit más-más területére vonatkozik.

Ezen a héten tehát Zsid 10:19-25 szakaszát fogjuk tanulmányozni, és megnézzük, hogyan alkalmazhatjuk gyakorlati tanácsait keresztényi életünkben.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: