Engesztelés: bűnért való áldozat

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 3Mózes 4:27-31; 10:16-18; 2Sámuel 14:1-11;

2Krónika 33:12-13; Jeremiás 17:1; Mikeás 7:18-20

„Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből; hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén” (1Pt 1:18-19).

Az áldozati rendszer valószínűleg a szentélyszolgálat legismertebb része, mert pontosan Krisztus áldozatára mutat rá. A bűnért feláldozott állat vére jelképezte Krisztus értünk kiontott vérét.

Ezen a héten a megtisztító, más néven bűnért való áldozat néhány szempontját fogjuk megvizsgálni, amelyekkel Isten azt segít megérteni, hogyan békít meg önmagával az egyetlen igaz áldozat, Jézus Krisztus által. A tanulmányban néhány helyen a megtisztító vagy megtisztulásért való áldozat kifejezést fogjuk használni a bűnért való áldozat helyett, nehogy bárki arra gondoljon, hogy például a szülés erkölcsi bűn lenne és azért kellett volna az anyáknak ilyen áldozatot bemutatni (3Móz 12:5-8). Ezt az áldozatot nem bűnért való áldozatként, hanem leginkább a megtisztulásért végzett áldozatként értelmezhetjük, ami a rituális értelemben vett tisztátalanság miatt vált szükségessé.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 4. negyedév

A szentély

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: