MAI ÁLDOZATOK/ÉLŐ ÁLDOZAT

Krisztus kereszthalála óta már nincs szükség állatáldozatokra, az Újtestamentum azonban egy egészen más jellegű áldozatról is beszél.

A következő versek szerint milyen áldozatot kell ma bemutatnunk Istennek? Róm 12:1-2; Fil 4:18; Zsid 13:15-16; 1Pt 2:5

Az ősi áldozati rendszer szóhasználata alkalmas volt arra, hogy a korai keresztényeknek bemutassa, mit is jelent a maradéktalanul Istennek szentelt élet. Sőt, amikor Pál saját mártírhalálára gondolt, az italáldozat kifejezést használta (Fil 2:17; 2Tim 4:6).

Milyen konkrét üzenetet találunk Róm 12:1 versében? Hogyan mutathatjuk be az életünkben ezt az igazságot?

Az „élő áldozat” azt jelenti, hogy egész lényünket átadjuk Istennek. Ebbe beletartozik testünk (Róm 12:1), valamint elménk átalakulása (2. vers). Kizárólagosan az Úr szolgálatára elkülönítettnek kell lennünk (amit a „szent” szó fejez ki). A keresztények Isten kegyelméért teljesen az Úrnak szánják magukat (Róm 12:1-11), hiszen Krisztust adta áldozatként értük, üdvösségük zálogaként.

Ebben az összefüggésben kéri Pál a hívőket, hogy Krisztus követői legyenek. Ha igazán felfogjuk, mit jelent Isten kegyelme, akkor életünket odaszenteljük neki és szeretettel szolgálunk másoknak. Krisztus értünk hozott, végtelen áldozatára az az egyetlen értelmes válasz, hogy önmagunkat és vágyainkat alárendeljük Isten akaratának.

Végül pedig a lelki és tanbeli igazságok ismeretének összhangban kell lennie másokért végzett szolgálatunkkal. A hívő őszintén szánja oda magát Istennek élete minden területén. A valódi imádat sosem csak belső, lelki jellegű, hanem magába kell foglalnia az önzetlen szívből fakadó, mások felé irányuló szolgálatot is, hiszen gondoljuk csak át, mit tett értünk az Úr!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 4. negyedév

A szentély

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: