TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Pál bepillantást nyert a mennybe, és amikor annak dicsőségéről írt, úgy gondolta, legjobban teszi, ha nem is próbálja megfogalmazni, amit látott. Azt mondja el, hogy amit szem nem látott, fül nem hallott és emberi szív meg sem gondolt, olyan az, amit Isten készített az Őt szeretőknek. Tehát a végsőkig feszíthetjük képzeletünket, megpróbálhatjuk befogadni és felmérni az örökkévaló dicsőség súlyát, amennyire csak tudjuk, ám az erőfeszítéstől legyengült és kimerült, véges érzékeink mégsem foghatják fel teljesen, mert ott a végtelenség van! Az örökkévalóságra lesz szükség ahhoz, hogy a dicsőség fokozatosan kitáruljon előttünk és Isten Igéjének drága kincseit felfedezhessük” (Ellen G. White megjegyzése. The SDA Bible Commentary. 6. köt. 107. o.).

„A királyok Királyának lakóhelye, ahol ezerszer ezeren szolgálnak neki, és tízezerszer tízezeren állnak előtte (Dán 7:10); az örökkévaló trón dicsőségével betöltött templom, ahol a szeráfok, a trón fénylő őrzői tisztelettel takarják el arcukat, csak halványan tudta visszatükröztetni nagyságát és dicsőségét abban a pompás építményben, amelyet valaha emberi kéz készített. A földi szenthely és a szolgálati rendszer fontos igazságokat tanított a mennyei templomról és az ember megváltásáért a templomban folyó szolgálatról” (Ellen G. White: A nagy küzdelem. Budapest, 1985, H. N. Adventista Egyház. 370. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Figyeljük meg a pénteki rész második idézetét! Mit jelent az, hogy a földi szenthely fontos igazságokat tanított az ember megváltásáért a mennyei templomban folyó szolgálatról? Melyek ezek az igazságok, és miért olyan fontosak?

2) Mit jelent az, hogy Isten a mennyben „lakozik”? Hogyan értelmezzük ezt a kijelentést?

3) Az e heti tanulmány érintette azt a gondolatot, hogy a világegyetem figyeli Istennek az emberiségért végzett munkáját. Miért fontos ez a kijelentés? Miként segít megértenünk a nagy küzdelem gondolatát és azt, amit ez jelent az egész megváltási tervben? Mit árul el Isten jelleméről az, hogy kész bepillantást engedni munkájába és módszereibe az általa teremtett lények számára?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: