A mennyei szentély

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 5Mózes 25:1; Zsoltár 11:4-7; 89:15;

Jeremiás 23:23-24; Zsidók 8:1-2; Jelenések 4, 5

„Hallgasd meg a mennyekből, a te lakhelyedből az ő imádságokat és könyörgé-söket, és szerezz nékik igazságot” (1Kir 8:49).

„Hol lakik Isten?” – Egy hatéves gyermek kérdése zavarba ejtő lehet. Ezt pedig követhetik még bonyolultabbak, mint például: „Ha Isten egy helyen él, hogyan lehet jelen mégis mindenütt?” Vagy: „Szüksége van Istennek lakóhelyre?” Esetleg: „Ha nincs szüksége rá, mégis miért van neki lakhelye?” Továbbá: „Miért kell Istennek egyáltalán lakóhely?”

Jó kérdések, és mivel nagyon keveset tudunk (sokkal több, amiről fogalmunk sincs), a válaszadás nem könnyű. Mindazonáltal igyekszünk meglévő ismereteink alapján felelni. Hetednapi adventistaként tudjuk a Bibliából, hogy Isten a mennyben lakozik, „ott fenn” munkálkodik értünk, tevékenységének központja pedig a mennyei szentély.

A Szentírás világosan fogalmaz: a mennyei szentély valóságos hely. E hellyel kapcsolatban sok mindent megtudhatunk Istenünk jelleméről és munkájáról. Ebben a tanulmányban a mennyei szentéllyel foglalkozunk és mindazzal, amit Isten ott végez értünk, hiszen ami ott folyik, az mind értünk történik!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 4. negyedév

A szentély

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: