A KÉSŐI ESŐ KIÁRASZTÁSÁNAK FELTÉTELEI

A következő igehelyek értelmében milyen felkészülés szükséges ahhoz, hogy a maga teljességében részesülhessünk a Szentlélek erejében? Zsolt 119:25; Zak 10:1; Jn 6:63; ApCsel 1:14; 3:18-20; 4:31

A Szentírás arra szólít, hogy kérjük Istentől a Szentlelket (Lk 11:13). A tanítványok elhitték, amit Krisztus megígért, egységre jutva várakoztak és imádkoztak a Szentlélek kitöltetéséért (ApCsel 1:8, 14). Isten nem azért kéri, hogy imádkozzunk a Szentlélekért, mintha nem akarná ránk árasztani, hanem mert nem készültünk fel a befogadására. Amint a Szentlélek kitöltéséért imádkozunk, Isten munkálkodik a szívünkben és mélyebb bűnbánatra vezet. Ha a hittestvéreinkkel kis csoportokban együtt imádkozunk, ez az egység és közösség szorosabb kötelékével fog majd össze. Az ima és a Biblia tanulmányozása is arra készít fel, hogy nyitottabban, érzékenyebben fogadjuk a Szentlélek munkáját az életünkben.

Mi a természetes következménye a lelki megújulásnak az életünkben? Hová vezet minden lelki ébredés és reformáció (Zsolt 51:12-15; ApCsel 4:13, 20; 5:33; 8:4)?

A lelki ébredés és őszinte reformáció erős késztetés a bizonyságtételre. Amikor szívünk mélyéről őszintén értékeljük mindazt, amit Jézus értünk tett, akkor Péterhez és Jánoshoz hasonlóan „nem tehetjük, hogy amiket láttunk és hallottunk, azokat ne szóljuk” (ApCsel 4:20). Pünkösdkor a Szentlélek korai esőjének kitöltetése erőt adott a tanítványoknak az eredményes bizonyságtételhez. Szavaik hatására Thesszalonikában a felbőszült tömeg félve kiabálta: „ezek az országháborítók itt is megjelentek” (ApCsel 17:6).

Amint a Szentlélek pünkösdi kitöltetése képessé tette a tanítványokat arra, hogy nagy erővel tegyenek bizonyságot nemzedéküknek, a Szentléleknek a késői eső idején történő kitöltetése ad majd erőt Isten egyházának elérni az utolsó nemzedék tagjait. Isten földi művének elvégzéséhez nem kevesebb szükségeltetik, mint a késői eső ereje, az Úr pedig éppen ezt kínálja. A menny legdrágább ajándékát ajánlja fel, méghozzá korlátlan mértékben, hogy az egyház elvégezhesse a legsürgősebb és legfontosabb feladatot.

Az első tanítványok az egész világot „felforgatták” prédikálásukkal és bizonyságtételükkel. Miért nem mondható ez el rólunk is?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: