TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Amikor a munkások szívében Krisztus lakozik, amikor minden önzés kihalt, amikor a versengés, az elsőbbségre való törekvés megszűnik, amikor egység és megszentelődés utáni vágy uralkodik, amikor egymás iránti szeretetük meglátszik és érződik, akkor a Szentlélek kegyelmi zápora olyan bizonyossággal fog rájuk áradni, mint ahogy Isten ígéreteiből egy jóta vagy pontocska sem veszhet el” (Szemelvények Ellen G. White írásaiból. 1. köt. Budapest, 1999, Advent Kiadó. 167. o.).

„Ha az Úr nagy napján Krisztussal mint menedékünkkel, nagy bástyánkkal állunk, akkor félre kell tennünk minden irigységet, minden elsőbbségért való küzdelmet. E szentségtelen dolgok gyökerét teljesen ki kell irtanunk, nehogy ismét életre keljenek. Teljesen az Úr oldalára kell állnunk” (Ellen G. White: Az utolsó napok eseményei. Budapest, 1993, Advent Kiadó. 134. o.)!

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Olvassuk el a csoportban Kol 3:12-17 verseit! Milyen keresztényi tulajdonságok kialakítását javasolja Pál a kolossébeli gyülekezetnek? Beszélgessünk ezekről a csoportban! Miért fontosak ezek minden konfliktusmegoldásnál? Mennyiben segítenek megvalósítani a Mt 18:15-17 szakaszában található elveket?

2) Térjünk ismét vissza Kol 3:12-17 tanításához! Miért olyan fontosak ezek a tulajdonságok a gyülekezetben olyannyira szükséges ébredéshez és reformációhoz?

3) Ha egyházunk egészére gondolunk, vajon mi az, ami leginkább hátráltatja azt a fajta ébredést és reformációt, ami az eredményes missziómunkához szükséges? Talán a tanításaink és a tantételeink? Persze, hogy nem! Éppen ezeknek a hirdetését bízta ránk Isten. A probléma csakis bennünk van, egymás közti kapcsolatainkban, a kicsinyes irigységekben, civódásokban, önzésben, törtetésben és még egy sor egyéb dologban. Miért kell neked, igen, neked, nem a szomszédodnak, a lelkésznek, hanem személyesen neked kérni a Szentlélek erejét, hogy meghozza az életedben azokat változásokat, amelyek az egész egyház ébredéséhez és reformációjához szükségesek?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: