Reformáció: megromlott kapcsolatok helyreállítása

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 18:15-17; Róma 5:8-11;

2Korinthus 10:12-15; 2Timóteus 4:11; Filemon 1-25

„Mert ha, mikor ellenségei voltunk, megbékéltünk Istennel az ő Fiának halála által, sokkal inkább megtartatunk az ő élete által minekutána megbékéltünk vele” (Róm 5:10).

A hívők közötti viszony időnként még pünkösd után is feszült volt. Az Újszövetség feljegyez több olyan példát, amelyekből megtudhatjuk, hogyan birkóztak meg a vezetők és a tagok az efféle nehézségekkel. A feljegyzések különösen értékesek a mai egyház számára. Megtudhatjuk belőlük, milyen eredményekre vezethet, ha bibliai elveket alkalmazva kezeljük a konfliktusokat.

Ezen a héten a kapcsolatok helyreállításával foglalkozunk. A múltban a nagy lelki ébredések segítették a megromlott viszonyok helyrehozatalát. A Szentlélek munkájának a hatására az emberek egyaránt közelebb kerülnek Istenhez és egymáshoz, ledöntik az Istennel való kapcsolatukat akadályozó gátakat, illetve az egymástól elválasztó falakat. Röviden: az evangélium erejét nem az mutatja be a legjobban, amit az egyház mond, hanem ahogyan az egyház él.

„Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok” (Jn 13:35). Az ébredésről és reformációról mondott minden szavunk semmivé lesz az ilyen szeretet nélkül.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: