A BEFOLYÁST ÉRZÉKELTETŐ KÉPEK

Jézus több képpel is utalt önmagára és egyházára, ezek közül az egyik a világosság: „Én vagyok a világ világossága” (Jn 8:12). Azt is mondta magáról, hogy „Az igazi világosság eljött volt már a világba, amely megvilágosít minden embert” (Jn 1:9). Tanácsolja, hogy „Járjatok, amíg világosságotok van” és „higgyetek a világosságban” (Jn 12:35-36).

Olvassuk el Mt 5:13-15 és Fil 2:14-16 verseit! Milyen célt tűzött az Úr a népe elé a világban? Mit jelent ez gyakorlati szempontból? Hogyan válhatunk azzá, amire elhívott?

Minden ébredés és reformáció célja, hogy engedjük Krisztus szeretetének, kegyelmének és igazságának a világosságát átragyogni az életünkön. A világosság a sötétség ellentéte. Jézus arra hívta el népét, hogy életmódjuk határozottan eltérjen attól, ahogyan a világ nagy része él, mert ezzel akarja bemutatni a Krisztus szerinti életforma különb voltát. Hív, hogy legyünk együtt érzőek, törődjünk az emberekkel, másokra is figyeljünk az önző, kapzsi és egoista világban. Arra hív, hogy az élvezetek mámorát hajszoló világban magas normákhoz szabjuk magunkat a szórakozás terén (Kol 3:1-2). Krisztus egészséges életmódra hív abban a korban, amikor milliók halnak meg túl fiatalon a saját maguk által előidézett betegségekben (Jn 10:10). Az erkölcstelen, szexéhes, izgalmakat hajszoló nemzedék között élőket Jézus valami másra hívja, erényes, illendő életre, erkölcsi tisztaságra (1Pt 3:3-4).

Ézsaiás, ószövetségi próféta Krisztus kora előtt 700 évvel reformációra szólító felhívást hirdetett. Szavai tanulságosak az Úr visszatérését váró egyház számára is. „Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr! Mert amint magasabbak az egek a földnél, akképpen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál” (Ézs 55:8-9). Isten sokkal többet kíván egyházától és személy szerint tőlünk is, mint gondolnánk! Az egész menny várja, hogy Isten népe az Ő jellemét mutassa be a világnak.

Vizsgáljuk meg, hogy milyen elvek határozzák meg az életstílusunkat! Hogyan látszik meg életünkből, hogy Jézus követői vagyunk és a múló világ dolgainál szilárdabb alapra építünk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: