EGYSÉGBEN: KÜLDETÉSÜNK ÉS ÜZENETÜNK

Az Újtestamentum korának hívői közötti egység alapja messze nem csupán érzelmi kérdés volt.

Mi volt az újszövetségi egyház igazi szenvedélye? Hogyan fogta ez a tagjait egységbe? ApCsel 1:8; 4:33; 5:42; 9:31; 28:28-31

Az apostolokat teljesen lekötötte valami, amit sokkal fontosabbnak tartottak önmaguknál. Egyéni törekvéseiket háttérbe szorította Krisztus parancsa, hogy vigyék el az evangéliumot az egész világra. Az egyház nem tudja kellőképpen képviselni a jó hírt a környezetében, amíg nincs egységben, de mindaddig nem lesz egységben, amíg nem az evangélium hirdetése a legfőbb tevékenysége.

A misszió hatalmas egyesítő erővel bír. Az első hívők felsorakoztak a misszió végzésére. Urunk élete, halála, feltámadása, papi szolgálata és visszatérése fogta őket össze. Az új megtérők megalapozódtak „az apostolok tudományában” (ApCsel 2:41-42). Egységüknek Jézus tanítása képzete az alapját.

Péternél találkozunk a „jelenvaló igazság” (2Pt 1:12) kifejezéssel. Az apostol napjaiban a „jelenvaló igazság” üzenete egyesítette az egyházat és hajtotta előre prófétai lendülettel, miszerint a názáreti Jézus Krisztusban teljesedtek az Ószövetség messiási próféciái. Egységbe fogta őket a prófécia teljesedésével kapcsolatos jelenvaló igazság sürgető üzenete.

Most, a föld történelmének végén is sürgető üzenetet bízott Isten a népére, a jelenvaló igazságot (Jel 14:6-12). Ez az „örökkévaló evangélium” üzenete, méghozzá az ítélet, az engedelmesség és az Úr visszatérésének összefüggésében. Ez fogja egységbe a hetednapi adventisták világszéles családját. Ha ez az üzenet felhígulna, másodlagos szerepet kapna, vagy csupán a múltból visszamaradt ereklyeként kezelnénk, az egyház egysége darabokra hullana, a misszió pedig elveszítené sürgető erejét. Ha az egyház üzenetét félreértik vagy elferdítik, a misszió nem lesz világos. A hármas angyali üzenet prófétai üzenetének hirdetése adja a hetednapi adventisták létezésének alapját.

Mennyire kötődünk üzenetünkhöz és missziónkhoz? Vagy közelítsünk más oldalról: Miért vagyunk hetednapi adventisták? Beszélgessünk válaszunkról szombaton a csoportban!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: