AKI BIZONYSÁGOT TESZ, ANNAK NÖVEKSZIK A HITE

A tevékenység az élet törvényszerű része. Az egészséghez szükséges az állandó testmozgás, a mozgástól erősödik, megélénkül minden szerv, izom és szövet. Az immunrendszerünk is megsínyli, ha elhanyagoljuk a fizikai erőkifejtést; védtelenebbé válunk a betegségekkel szemben.

Valami hasonló történik a lelki életben is, ha a hit nem fejlődik bizonyságtétel által. Pál idézi Jézus szavait: „Jobb adni, mint venni” (ApCsel 20:35), ami lelki téren is igaz. Lelkileg erősödünk, amikor Isten Igéjéről beszélünk. Minél jobban szeretjük Jézust, annál inkább vágyunk rá, hogy szeretetét bemutassuk. És minél többet beszélünk Jézus szeretetéről, annál jobban fogjuk szeretni Őt. A hitünk erősödik, ha beszélünk róla!

Mit tanít a kenyér és a hal megszaporításának jézusi csodája a hit megvallásáról (Jn 6:1-11)?

Hitünk annál inkább gyarapszik, minél többet adunk belőle! A megsokszorozódás törvénye a lelki élet Istentől származó elve. Adj és növekszik, de ha visszatartod, sorvad. Miközben bizonyságot teszünk róla, Jézus növeli hitünket, még akkor is, ha hitünk gyenge. Amint Jézust (az Élet Kenyerét) adjuk a lelkileg éhezőknek, megszaporodik a kezünkben, míg végül több lesz, mint kezdetben volt.

A csoda előtt Jézusnak öt kis árpakenyere és két hala volt. Miután aznap ötezer ember jóllakott, sokkal több lett a maradék, mint amennyi étel kezdetben volt. Tizenkét kosarat töltött meg, amit már nem tudtak megenni!

Jézus világos, félreérthetetlen utasítást adott újszövetségi egyházának: „Ingyen vettétek, ingyen adjátok” (Mt 10:8). A bizonyságtétel az a lágy szellő, ami az ébredés szikráit pünkösdi lánggá szítja. Ha az imádkozásban és a Biblia tanulmányozásában megnyilvánuló ébredést nem kíséri bizonyságtétel és szolgálat, az ébredés lángjai kialszanak és a parázs hamarosan kihűl.

Milyen igaz! Minél többet teszünk bizonyságot, annál inkább növekszik a hitünk. Mi a tapasztalatunk e fontos lelki igazsággal kapcsolatban?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: