TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„»Vissza a tanításhoz és a kinyilatkoztatáshoz! Aki nem ezt mondja, annak nincs hajnala« (Ézs 8:20)! Isten népének a Szentírásnál kell védelmet keresnie a hamis tanítók befolyása és a sötétség lelkeinek megtévesztő hatalma ellen. Sátán minden úton-módon igyekszik az embert elzárni a Biblia kínálta ismerettől, mert a Biblia világos kijelentései leleplezik csalásait. Minden alkalommal, amikor Isten műve új életre kel, a gonoszság fejedelmének munkája is megélénkül. Most összeszedi minden erejét a Krisztus és követői elleni végső küzdelemhez. Nemsokára szemtanúi lehetünk utolsó nagy csalásának. Az antikrisztus szemünk láttára viszi véghez bámulatos tetteit. A hamisítvány annyira fog hasonlítani az igazságra, hogy csakis a Szentírás által lehet különbséget tenni köztük. Minden kijelentést és minden csodát a Biblia bizonyságtételével kell ellenőrizni.

Azok, akik igyekeznek Isten parancsolatainak engedelmeskedni, gúnynak és támadásnak lesznek kitéve. Csak Isten segítségével állhatnak meg. Hogy el tudják viselni a reájuk váró próbát, meg kell érteniük Isten akaratát, Igéjének kinyilatkoztatásait. Csak azok tudják megdicsőíteni Istent, akiknek helyes fogalmaik vannak jelleméről, kormányzatáról, szándékairól, és azokkal összhangban cselekszenek. Csak azok fognak az utolsó nagy küzdelemben végig kitartani, akik felvértezték értelmüket a Biblia igazságaival” (Ellen G. White: A nagy küzdelem. Budapest, 1985, H. N. Adventista Egyház. 528. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Az iménti idézet szerint milyen szerepet tölt be Isten Igéje, különösen, ha az utolsó idők végső csalásaira gondolunk? Beszélgessünk arról, hogy mi minden következik az idézetnek ebből a mondatából: „A hamisítvány annyira fog hasonlítani az igazságra, hogy csakis a Szentírás által lehet különbséget tenni köztük.” Ezek szerint tehát miért kell különösen óvakodnunk, nehogy csupán saját tapasztalataink vagy érzéseink alapján ítéljük meg az igazságot?

2) A héten olvastuk Jak 1:22 versét, amiben az áll, hogy „Az igének pedig megtartói legyetek.” Ez mit jelent, és miért olyan fontos, ha azt akarjuk, hogy valós lelki ébredés, élénkülés menjen végbe az életünkben? Miért sokkal könnyebb a hitről olvasni, tanítani vagy beszélni, mint meg is élni a hitet? Gondoljunk vissza erre a hétre! Mennyire igaz ránk az, hogy „az igének megtartói” vagyunk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: