AZ IGE: AZ ÉBREDÉS ŐRE ÉS BIZTOSÍTÉKA

Amikor Pál apostol megalapította az efezusi gyülekezetet, a Szentlélek nagy erővel hatott tanítása és igehirdetése által. Efezusnak nagyjából százötvenezer lakosa volt. A várost Ázsia piacterének tartották, olyan volt, mint egy hatalmas bazár. A hajók ontották az Ázsia különböző vidékeiről származó portékáikat, az emberek pedig odasereglettek, hogy finom selymeket, ritka ékszereket, illatos fűszereket, kézzel szőtt szőnyegeket, különleges műalkotásokat és egzotikus ételeket vásároljanak. Efezus volt Diána istennő imádatának a központja is, mint ahogy később szintén itt létesült a Celsius Könyvtár, amelyben tizenkétezer kötetnyi könyvet helyeztek el. A város pompás, tizenötezer férőhelyes amfiteátrumában hatalmas koncerteket és színielőadásokat tartottak. Ugyanakkor általános volt a szabadosság, a kicsapongás. Ha valahol, hát Efezusban senki nem számíthatott volna a kereszténység meggyökereződésére, fejlődésére és virágzására.

Olvassuk el ApCsel 20:27-32 szakaszát! Mi miatt aggódott Pál az efezusi hívőkre gondolva? Mit tanácsolt az ottani gyülekezeti tagoknak? Milyen szerepet tulajdonított Isten Igéjének?

Jak 1:21-22, 1Pt 1:22-23 és 1Jn 2:14 alapján foglaljuk össze Jakab, Péter és János tanítását azzal kapcsolatban, hogy a Szentírásnak milyen fontos szerepe van minden hívő életében! Különösen figyeljük meg, hogy mi volt az apostolok tanítása a Bibliának a lelki életre gyakorolt hatását illetően!

Milyen hasonlóságokat látunk az iménti bibliaszövegekben Isten Igéjének szerepére vonatkozóan? Miért kell mindenképpen Isten Igéjének állnia a közösségi és egyéni lelki megújulás középpontjában?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: