EREDMÉNYES IMA

Az imádkozásnak számos eredményes módja van. Némelyeknek az segít, ha letérdelnek Isten előtt, maguk elé téve a nyitott Bibliát. Elolvasnak néhány verset, majd az olvasottak értelméről mintegy elbeszélgetnek Istennel. A zsoltárok könyve különös ihletet ad, ha ima tárgyává tesszük. Próbáljunk meg egyes zsoltárokról elmélkedni ima közben! Egyszerre csak egy verset olvassunk fel hangosan, majd mondjuk el Istennek, hogy mit üzen nekünk a szakasz! Mások számára akkor jelent a legtöbbet az imádság, amikor egyedül lehetnek Istennel a természet csendjében. Vannak, akik az imádságot énekléssel kapcsolják össze.

Mit tudhatunk meg a hathatós imádságról a következő versekből? Zsolt 34:2; 50:23; 67:4; 71:6

Dávid imádságai Isten tiszteletével és dicséretével teljesek. Amikor elgondolkodunk Isten jóságáról és páratlan szeretetéről, a szívünk megtelik dicsőítéssel.

Az imádságnak milyen fajtájával találkozunk Dán 9:8-13 szakaszában?

Az eredményes imaéletnek melyik jellemzőjére hívja fel a figyelmet Pál (Ef 5:20)?

Mit jelent a könyörgés Ef 6:18 és Fil 4:6 verseiben? Miért olyan fontos része ez az imádságnak?

Semmiképpen nem akarnánk meghatározni, hogy milyen legyen az imádság formája, de vázlatosan ennyit elmondhatunk: Isten dicséretével kezdjük, megköszönjük jóságát, tetteit. Majd megvalljuk hibáinkat, gyengeségeinket, ami után köszönetet mondunk a bűnbocsánatért. Könyörgéssel fejezzük be, vagyis elmondjuk Istennek a kéréseinket. Ima közben mindvégig alázattal fordulunk hozzzá és bízunk hatalmában.

Talán nem olyan az imaéletünk, mint amilyen lehetne vagy lennie kellene? Min kellene változtatnunk? Miért ne tennénk határozott erőfeszítést annak érdekében, hogy többet imádkozzunk? Ennek hatására az egész életünk megváltozhat!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: