Ébredés: amire égető szükségünk van

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Énekek éneke 5:2-5; Zakariás 3:1-5;

Máté 25:1-13; Zsidók 12:7-11; Jelenések 3:14-21

„Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő énvelem” (Jel 3:20).

A jelenések könyve felsorolásában Laodicea a hét gyülekezet között az utolsó. „Megítélt nép” – a neve ezt jelenti, ami kifejező jelkép Isten végidei népére.

Laodicea városa Törökország délnyugati részén, egy széles völgyben helyezkedett el. Fontos pénzügyi központ, a divat Mekkája, kulturális és egészségügyi centrum volt. Lakóit függetlenség, büszkeség, gazdagság jellemezte.

Csakhogy szűkében voltak egy természeti erőforrásnak, a víznek. A vizet a rómaiak által épített vízvezetéken juttatták el a várostól 8 km-re délre felbuzogó forrástól, ami Laodiceába érve már langyos volt. Jézus ezzel a szimbólummal utalt a végidei egyház állapotára, amire illik az öntelt, önelégült, közönyös, lelki dolgok iránt nem érdeklődő jellemzés. Ennek a gyülekezetnek a szenvedélyes szeretete kihunyt, szükségessé vált a lelki ébredés.

Ugyanakkor a Laodiceának szóló üzenetet áthatja a reménység is. Krisztus szeretettel szól népéhez, felajánlja, hogy megadja, amire szükségük van, feléleszti legmélyebb lelki vágyaikat.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: