A HARMADIK ÜZENET LEZÁRUL

„Isten rámutatott arra az időpontra, midőn a harmadik angyal üzenete lezárul. Istennek ereje pihent meg népén. Befejezték munkájukat s felkészülten vártak a megkísértés órájára. Elnyerték a késői esőt, illetve az Úr színe elől jövő felüdülést s az élő bizonyság újból felelevenedett. Az utolsó figyelmeztető üzenet mindenütt elhangzott s a földnek lakóit, akik nem voltak hajlandók azt elfogadni, nagy haragra ingerelte.

Láttam, hogy a mennyben az angyalok ide s tova siettek. Egy angyal, kinek oldalán tintatartó volt, visszatért a földről s jelentette Jézusnak, hogy munkáját befejezte s a szenteket megszámlálta és elpecsételte. Ugyanekkor megpillantottam Jézust, amint a Tízparancsolatot tartalmazó frigyláda előtt szolgált, s ledobta a tömjénezőt. Felemelte kezeit és fennhangon mondá: ’Elvégeztetett.’ Az egész szent angyali sereg levetette koronáját, midőn Jézus ünnepélyesen kijelentette: ’Aki igazságtalan, legyen igazságtalan ezután is, és aki fertelmes, legyen fertelmes ezután is: és aki igaz, legyen igaz ezután is; és aki szent, szenteltessék meg ezután is.’

Minden egyes esetet eldöntöttek vagy életre, vagy halálra. Mialatt Jézus a szentek szentjében szolgált, végrehajtatott az ítélet az igaz holtakon és azután az élő igazakon. Krisztus átvette országát, meghozta népéért az engesztelő áldozatot s eltörölte népének bűnét. Teljes volt a menny alattvalóinak száma. A Bárány menyegzője megtörtént s az egész ég alatt minden hatalom, erő és uralom Jézusnak adatott át, és az üdvösség örököseinek. Jézus uralkodik mint királyok Királya és uraknak Ura” (Ellen G. White: Tapasztalatok, látomások, lelki ajándékok. Budapest, 1942, A Magyarországi Bibliakövetők Felekezete. 242. o.).

2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: