A menny legdrágább ajándéka (Zakariás)

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Zakariás 8; 9:9; 12:1-10; 13:7-9; 14;

Máté 21:9; János 19:37

„És megsegíti őket az Úr, az ő Istenök azon a napon, mint az ő népének nyáját, és mint korona-kövek ragyognak az ő földén” (Zak 9:16).

KULCSGONDOLAT: Zakariás próféta könyvében csodálatos messiási próféciák mutatnak előre Jézusra, hitünket erősítve.

A Biblia központi üzenete a leggyönyörűbb történet, ami valaha elhangzott: Fia személyében a Teremtő Isten elhagyta a mennyei dicsőséget, hogy megmentse az emberiséget a bűntől és a haláltól. Zakariás próféta könyve második felében több messiási próféciát találunk, olyan ószövetségi próféciai ígéreteket, amelyek Jézusra mutatnak, aki mindezt vállalta értünk.

E konkrét ígéreteket először Zakariás vészterhes korában kapta Isten népe. Az Úr így kívánta segíteni őket abban, hogy ne feledkezzenek meg a megváltás ígéretéről. Nem szabad figyelmen kívül hagynunk azokat a körülményeket, amelyek között keletkeztek e próféciák, ugyanakkor azonban ne gondoljuk azt sem, hogy teljesedésük csupán a múltban történt. Megnézzük majd, hogyan teljesedtek e próféciák Jézusban, hogyan teljesednek nem helyi, hanem egyetemes vonatkozásban, mivel hatnak világunk végső sorsára, nemcsak az ókori Izráelre és Júdára.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 2. negyedév

Nagy tanulságok a kispróféták írásaiból

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: