Az Úr népe (Mikeás)

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Mikeás 1:1-9; 2:1-11; 5:2; 6:1-8; 7:18-20;

2Korinthus 11:23-27

„Megjelentette néked, oh ember, mi légyen a jó, és mit kíván az Úr tetőled! Csak azt, hogy igazságot cselekedjél, szeressed az irgalmasságot, és hogy alázatosan járj a te Isteneddel” (Mik 6:8).

KULCSGONDOLAT: Az Úr kész volt megbocsátani népének még a legszörnyűbb hitehagyás dacára is. Meg akarta gyógyítani őket.

Mikeás próféta Izráel történelmének egyik legsötétebb korszakában végezte szolgálatát. Az ország már régen két részre szakadt, majd az asszírok véget vetettek az északi királyság életének. Mikeás látta a déli részeken a gonoszság és a kegyetlenség egyre erősebb előrenyomulását. A becstelenség, igazságtalanság, megvesztegetés és bizalmatlanság végzetes bűnei ellen emelte fel szavát. Mikeás volt a Jeruzsálem pusztulását elsőként megjövendölő bibliai próféta (Mik 3:12).

Ám az isteni ihletés hatására a próféta előtt a sötét időkben is felvillant a fény. Isten szemszögéből nézve túllátott a közelgő büntetésen. Bátorító szavaival kifejezte, hogy az Úr Felkentje eljön majd Betlehemből. A Messiás lesz az a vezető, aki megmenti Izráelt és békét hirdet a népeknek, akiket arra tanít, hogy „fegyvereiket kapákká kovácsolják” (Mik 4:3). Az isteni feddés a helyreállítás és a végső áldások csatornája lesz.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 2. negyedév

Nagy tanulságok a kispróféták írásaiból

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: