Megbocsátó Isten (Jónás)

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Krónika 36:15-17; Zsoltár 139:1-12;

Ézsaiás 42:5; Jónás 1-4; Máté 12:39-41; Jelenések 10:6

„De én hálaadó szóval áldozom néked; megadom, amit fogadtam. Az Úré a szabadítás” (Jón 2:10).

KULCSGONDOLAT: Jónás próféta könyvéből többek között az is kitűnik, hogy Isten sokkal készségesebb a megbocsátásra, mint mi.

Jónás, akinek az esete az egyik legismertebb bibliai történet, eléggé furcsa hírnöke volt Istennek. Az Úr elküldte, hogy figyelmeztesse Ninivét a közelgő pusztulásra. Jónás gyanította, hogy a pogány nép még megtérhet bűneiből, akkor pedig Isten megbocsát nekik. Igaz próféta lévén tudta, hogy Isten megmenteni és nem elpusztítani akarja a város lakóit. Talán éppen ezért próbált először menekülni. Nálánál hatalmasabb erők hatására azonban változtatott az elhatározásán, és végül engedelmeskedett az Úr parancsának.

Jónás prédikálását az egész város hittel fogadta. Olyan megtérés ment végbe köztük, ami Izráelben és Júdában sajnálatos módon nem következett be. Mindeközben Jónásnak is számos fontos leckét meg kellett tanulnia. A történet bemutatja, milyen türelemmel tanította Isten a szűklátókörű és makacs prófétát arra, hogy mit is jelent a kegyelem, az irgalom és a megbocsátás.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 2. negyedév

Nagy tanulságok a kispróféták írásaiból

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: