TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Isten előtti állapotunk nem attól függ, hogy mennyi világosságot kaptunk, hanem hogy a kapottat hogyan használtuk fel. Így azok a pogányok, akik a jó utat választják – már amennyire ismerik –, kedvezőbb helyzetben vannak, mint azok, akik nagyobb világosságot kaptak és vallják, hogy szolgálják Istent, ám a világosságot semmibe veszik és mindennapi életük ellentmond hitvallásuknak” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. 191. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) A csoportban beszéljünk ismét a vasárnapi kérdésről, hogy tanuljuk meg gyűlölni a rosszat és szeretni a jót, valamint veszélyes jónak mondani a rosszat, ill. rossznak a jót. Miért fenyeget különösen ennek a veszélye, amikor körülöttünk, a társadalomban változik az értékrend, azaz elfogadnak a Biblia által határozottan elítélt magatartásformákat, életstílust? Sem egyénileg, sem közösségileg nem vagyunk immunisak korunk kulturális és társadalmi hatásaira. Beszélgessünk azokról a változásokról, amelyek az utóbbi években következtek be országunkban! Például mi mindent tartottak szégyennek, tabunak korábban, amit ma nyíltan gyakorolnak, szabadon hirdetnek, amit ma már jónak vagy legalább nem rossznak ítélnek? E változások mennyiben alakítottak az egyház értékítéletén? Hogyan védhetjük meg magunkat, a gyülekezetünket annak veszélyétől, hogy jónak mondjuk azt, ami rossz? Ugyanakkor milyen pozitív társadalmi változások kedvező hatását tapasztaltuk a gyülekezetben, ami miatt a Jézus életére jellemző szeretet és elfogadás elvei jobban megmutatkoznak közöttünk?

2) Beszélgessünk az Isten Igéje utáni éhségről! Hogyan következhet ez be? Vajon az Úr szándékosan rejti el az igazságot népe elől? Vagy az emberek inkább a hozzáállásuk miatt képtelenek elfogadni Isten Igéjét? Esetleg mindkettő vagy talán valami egészen más?

3) Adventistaként annyi világosságot kaptunk, annyi okunk van hinni az igazságban! Vajon emiatt már nem fenyeget annak a veszélye, hogy úgy gondoljuk, nincs is másra szükségünk? Hogyan hassanak ezek az igazságok az életünkre, az emberi kapcsolatainkra, nemcsak a gyülekezetben, hanem a környezetünkben is? Vagyis, hogyan mutatkozhatnak meg az életünkben azok a nagyszerű igazságok, amelyeket Isten ránk bízott? Miért annyira fontos, hogy ez megtörténjen?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 2. negyedév

Nagy tanulságok a kispróféták írásaiból

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: