A szent és igazságos Isten (Jóel)

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Jóel 1; 2:28-29, 31-32; Máté 10:28-31;

Apostolok cselekedetei 2:1-21; Róma 10:13

„És megzendül az Úrnak szava az ő serege előtt, mert felette nagy az ő tábora; mert hatalmas az ő rendeletének végrehajtója. Bizony nagy az Úrnak napja és igen rettenetes! Ki állhatja ki azt” (Jóel 2:11)?

KULCSGONDOLAT: Isten képes úgy felhasználni a válsághelyzeteket, hogy népével megértesse: rá kell bízniuk magukat és lelki megújulásra, reformációra van szükségük.

A Júda déli országát pusztító rettentő sáskacsapás és a súlyos aszály idején Jóel próféta – Ámósz és Hóseás próféták kortársa – „az Úrnak nagy és rettenetes napját” (Jóel 2:31), az ítélet napjának jelét látta. A különösen erős és kiterjedt válsággal szembesülve Júda egész népét arra szólította, hogy tagadja meg bűnét és térjen vissza Istenhez. A sáskákról az Úr seregeként ír, érkezésükben Isten büntetését látja a hűtlenné vált Izráel felett.

Jóel arról prófétál, hogy Isten közelgő ítélete mellett a sáskák csapása egészen elhalványul majd. Ám ugyanez az ítélet példa nélküli áldásokat hoz az Úr hűségeseinek, akik engedelmeskednek tanításainak. Tehát a mégoly súlyos ítélet is eredményezhet szabadulást és megváltást azok számára, akik nyitott szívvel fogadják az Úr vezetését.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: