ÚJ KEZDET

A tudomány és a Biblia viszont egyetért abban, hogy egyik szerint sem marad meg örökké a föld olyan formában, ahogyan most ismerjük. A tudomány (legalábbis bizonyos irányzatai) szerint a véletlennek ugyanazok a hideg és érzéketlen erői, amelyek folytán egykor létrejött a föld és rajta az élet, lesznek azok a hideg és érzéketlen erők, amelyek végül, a véletlen következtében majd elpusztítják azt. A Biblia is azt tanítja, hogy nem marad meg örökké a föld így, hanem valóban el fog pusztulni. A tudomány által felvázolt verzió szerint azonban a pusztulás örökre véget vetne mindennek. Ezzel szemben a Biblia arról ír, hogy a régi elmúlásával kezdődik majd el az egészen új és csodálatos élet, ami már örökké fog tartani.

Milyen képet ad a jövőről Jel 21:1-5 szakasza? Milyen nagyszerű ígéretek várnak ránk? Miért csakis Isten képes mindezt megadni?

Nem vitás, az új életre vonatkozó ígéretek között az az egyik legjobb, hogy soha többé nem lesz már sem halál, sem szenvedés. Isten nyilván nem tartja jónak egyiket sem. Nem képezték részét a megteremtett világnak, amikor az Úr kijelentette, hogy „ímé igen jó” (1Móz 1:31). A halál és a szenvedés idegen, betolakodó, Isten soha nem akarta, hogy az első világ részévé váljanak, az új világban pedig nem is lesz helyük. Jézus ezek eltörléséért jött a földre, az újjáteremtett földön tehát már nem lesz részünk bennük.

Az új teremtés új kezdetet hoz. Vége lesz majd a bűn nyomorúságos kísérletének. Az eredményeket már látjuk, egyértelműek: a bűn halált és szenvedést hoz, Isten törvénye pedig az élet törvénye.

Amint Isten kezdetben megteremtette az eget és a földet, új eget és új földet is fog teremteni, velük pedig új kezdetet ajánl fel nekünk. Csak Isten, csak a Teremtő teheti ezt meg, ígéreteit pedig Jézus értünk vállalt tettei révén kaphatjuk meg. A megváltási terv nélkül nem lenne semmi reményünk azon túl, amit az élet most ajánl – és ez elég gyászos gondolat.

Miért döntően fontos számunkra az új élet ígérete? Mit érne a hitünk nélküle?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 1. negyedév

Kezdetek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: