Jézus, mindeneknek Alkotója és Fenntartója

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Jób 42; Máté 5:45; 6:25-34; 10:28;

Kolossé 1:16-17; Zsidók 1:3

„Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban” (Fil 4:19).

Isten olyan szabályozott pontossággal tartja fenn a világmindenség működését, hogy azt néha egy általa alkotott géphez hasonlítják, ami azután magától működik.

A gépnél viszont jobb hasonlat a hangszer, amit Isten felhasznál a kívánt „dallam” megszólaltatására, vagyis folytonosan fenntartja, amit megteremtett.

A világegyetemben semmi nem létezik az Úrtól függetlenül. Mindent Ő alkotott meg, ami létrejött. „Minden őáltala lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett” (Jn 1:3). Ezen túlmenően azonban Ő is tartja fenn az egész világot. Felfoghatatlan, megdöbbentő, hogy éppen azt feszítették keresztre a világért, aki teremtette és fenntartja azt!

„Pál apostol a Szentlélek által kijelenti Krisztusról, hogy ’…Őbenne teremtetett minden… minden Őbenne áll fenn’ (Kol 1:16-17). Az a kéz, amely fenntartja a világmindenséget, az a kéz, amely szabályos rendben és fáradhatatlanul működésben tart mindent mindenütt Isten világegyetemében, ugyanaz a kéz, amelyet értünk keresztre szegeztek” (Ellen G. White: Előtted az élet. Nevelés. Budapest, 1992, Advent Kiadó. 130. o.).


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 1. negyedév

Kezdetek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: