A teremtés munkája elkészült

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 1; 2:1-3; 3Mózes 11:14-22;

Zsoltár 8:4; Márk 2:28; Róma 8:19-22

„Mikor pedig elvégezé Isten hetednapon az ő munkáját, amelyet alkotott vala, megszűnék a hetedik napon minden munkájától, amelyet alkotott vala” (1Móz 2:2).

E heti tanulmányunk során áttekintjük a Biblia tömör leírását a teremtés második három napjáról és az azt követő szombati nyugalomról. Maga a leírás 1Móz 1:1 – 2:3 szakaszában található, de a Szentírás még sok helyütt utal rá. A teremtési beszámoló egyik legfeltűnőbb sajátossága, hogy a folyamatot napokra bontja. Vajon miért választotta Isten a hétnek elnevezett hétnapos időciklust?

Az Írás nem közli egyértelműen, viszont találni bizonyos jeleket, amelyek közül valószínűleg éppen a szombat az egyik legfontosabb. A szombat az Isten és az emberiség találkozására, kapcsolatára elkülönített idő. Meglehet, az Úr azért adta a hetet, hogy megszabja a hétköznapi munka idejének a keretét, ugyanakkor elkülönítsen egy rendszeres időszakot az Istennel való kapcsolatunk emlékeztetőjéül (lásd Mk 2:28). Ez segít az emberiségnek észben tartani, hogy valójában mindenről Isten gondoskodik, egészen rá vagyunk utalva.

Mózes első könyvének teremtési beszámolójában mindenképpen szembetűnő, hogy az Úr különös gondossággal és céltudatosan végezte a teremtést.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 1. negyedév

Kezdetek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: