ISTEN MINDENHATÓ SZAVA

Mit tudhatunk meg a következő szakaszokból Isten szavának erejéről?

Ézs 55:11

2Kor 4:6

2Pt 3:5

A Bibliából tudjuk, hogy Isten a semmiből teremtett, szavának erejével, aminek semmi nem állt ellen, és a teremtés küzdelem, harc nélkül történt. Az ókori világban a teremtéssel kapcsolatban csak az izraeliták képviselték ezt a nézetet. A legtöbb nem bibliai teremtéstörténetnek különféle küzdelmek és az erőszak is részét képezi. Például az ősi babiloniaiak teremtési történetében a rettenetes Apsunak és feleségének, Tiamatnak számos gyermeke lesz, az istenek, akiket azután ők meg akartak ölni, de a küzdelmekben meghal Tiamat. A testét két részre vágják, és egyik feléből lett az ég, a másikból pedig a föld.

A modern ember is előállt egy teremtési történettel, amelyben nagy szerepe van az erőszaknak. E történet szerint Isten szándékosan teremtette olyannak a világot, hogy különféle dolgok terén hiányt szenvedjen, ami versenyre készteti az egyedeket, miközben a gyengéket elpusztítják az erősebbek. A modern történet értelmében az idők folyamán az élőlények szervei egyre bonyolultabbá váltak, míg végül megjelent az ember, de végső soron minden élőlény egy közös őstől származik.

Csakhogy az evolúciós elmélet „istenei” (a véletlenszerű mutáció és a természetes kiválasztódás) egyáltalán nem olyanok, mint a Biblia Istene. A Bibliából úgy ismerhetjük meg Istent, hogy Ő az, aki a gyengéket védi és túláradóan gondoskodik minden teremtményről. Nem Istentől ered a halál, a szenvedés és a többi rossz dolog. Ellenkezőleg! Ezek mind az Isten uralma elleni lázadás természetes következményeiként jelentek meg. Az evolúciós elmélet „istenei” a versenyhelyzetet és a gyengéknek az erősek általi elpusztítását használják fel a „teremtéshez”. Sőt, éppen ezek miatt van halál és szenvedés, hiszen e felfogás képviselői szerint a halál és a szenvedés egyaránt a „teremtés” eszköze.

Ebből következően Mózes első könyve 1. és 2. fejezetét nem lehet összhangba hozni a modern evolúciós elképzeléssel, ami teljes egészében ellentétes a bibliai teremtéstörténettel.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 1. negyedév

Kezdetek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: