Jézus az ég és a föld Teremtője

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 1:1; Zsoltár 19:2-4; János 1:1-3, 14;

2:7-11; Kolossé 1:15-16; Zsidók 11:3

„Kezdetben teremté Isten az eget és a földet” (1Móz 1:1).

Csak az hozhat létre valamit, ami annál hatalmasabb. Ebből következően a világegyetemet is csak egy még hatalmasabb Lény alkothatta. E Lény pedig nem más, mint a Bibliában kinyilatkoztatott Isten, akit imádunk és szolgálunk, többek között azért is, mert Ő a Teremtőnk.

Azt is megtudjuk, hogy ez az Isten, aki megteremtette az univerzumot, aki galaxisok milliárdjait helyezte el a kozmoszban, nem más, mint aki eljött a földre emberként közöttünk élni, és ami még ennél is bámulatosabb, magára vette bűneink büntetését.

Időnként hallunk dolgokat, amelyekről azt mondjuk: „túl jó ahhoz, hogy igaz legyen.” Viszont mi lehetne jobb nekünk, a bűnbe süllyedt és fájdalmakkal teli világban élő bűnös embereknek Teremtőnk szereteténél? Annyira szeret bennünket, hogy Krisztus személyében lejött hozzánk és soha el nem szakadó kötelékkel kapcsolta magát mindannyiunkhoz.

Milyen választ adhatunk erre a nagyszerű igazságra? Hogyan éljük tehát az életünket?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 1. negyedév

Kezdetek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: