Amikor minden újjá lesz

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Róma 8:20-22; 1Korinthus 4:5;

1Thesszalonika 4:16-18; Jelenések 20; 21:3; 21:11-22:5

„És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak” (Jel 21:4).

KULCSGONDOLAT: Mi a millennium, mikor következik be és mihez vezet el?

Morus Tamástól (1478-1535), az angol államférfitől, írótól származik az utópia szó, amivel azt a képzeletbeli szigetet kívánta bemutatni, ahol a társadalom és a jog rendszere tökéletesnek tűnik. Azóta gyakran pejoratív értelemben használatos e kifejezés, mivel képtelenség a tökéletes társadalom gondolata. Gondoljuk csak végig, hányszor kíséreltek már meg „utópiákat” létrehozni! E próbálkozások szánalmas kudarcba fulladtak. A Bibliában azonban elénk tárul az igazi utópia. Bizonyos értelemben a Szentháromság ennek a célnak az eléréséért fáradozik az ember édeni bűnesete óta. Isten vissza akarja vezetni az emberiséget a kezdetben nekünk teremtett „utópiába”.

A mennyei szentélyben Krisztus befejezi az emberiség megváltásáért végzett munkáját, majd másodszor is eljön a földre. Ekkor soha nem látott dicsőségtől övezve érkezik; feltámasztja a meghalt szenteket, az élőket pedig átváltoztatja, akik ekkor megkezdik ezeréves, közös uralkodásukat a mennyben az Úr Jézussal.

Ezt az időszakot nevezzük „millenniumnak”, ami ezer évet jelent. A millennium kezdetén válik valóra az egyetlen utópia, amit az ember megismerhet a bűneset előtti időktől, az Édentől fogva.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: