A törvény és az evangélium

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Mózes 20:11-12; 23:1-9; 5Mózes 5:15;

Zsoltár 19:8-9; Róma 3:19-20; 1János 5:3

„És arról tudjuk meg, hogy megismertük őt, ha az ő parancsolatait megtartjuk. Aki ezt mondja: Ismerem őt, és az ő parancsolatait nem tartja meg, hazug az, és nincs meg abban az igazság” (1Jn 2:3-4).

KULCSGONDOLAT: Isten egész erkölcsi törvénye rámutat a bűnünkre, következésképp arra is, hogy szükségünk van a Megváltóra. Éppen ezért az evangélium elválaszthatatlan a törvénytől.

A nagy küzdelemben központi szerepe van Isten törvényének és jellemének, lezárulása pedig a világegyetem színe előtt igazolni fogja Urunk törvényét és jellemét. A küzdelem mindaddig folytatódik majd, az emberek pedig vagy az egyik, vagy a másik oldalon szállnak harcba, amivel végeredményben eldöntik, hogy melyik urat szolgálják. Bob Dylan szavaival élve: „Valakit szolgálnod kell. Igen, talán az ördögöt, talán az Urat, de valakit szolgálnod kell!” Az Úr szolgálatát az választja, akit a szeretet késztet erre, hiszen értékeli, amit Krisztus érte vállalt. Aki eltemettetett a keresztségben, tudja, hogy régi, bűnös természete meghalt Krisztussal, tehát már nem kell korábbi urát, a bűnt szolgálnia. Attól fogva szabadságában áll Istennek és törvényének engedelmeskedni.

E heti tanulmányunkban a törvénnyel foglalkozunk. Megnézzük, mi a célja és hogyan kapcsolódik Isten üdvözítő kegyelmének jó híréhez. Isten törvénye – helyesen értelmezve – éppen azt mutatja be, amit a kegyelem kínál fel számunkra Krisztusban.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 4. negyedév

Növekedés Krisztusban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: