Az egyház: szertartások és szertartási rend

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 26:26-28; 28:19-20; János 13:1-17;

Róma 6:3-8; 1Korinthus 11:24-26

„Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szentlélek ajándékát” (ApCsel 2:38).

KULCSGONDOLAT: Isten elrendelt olyan szertartásokat, amelyek helyes megértése hozzájárul hitünk erősödéséhez.

Vannak olyan társaságok, közösségek, amelyek beavatási szertartásokat végeznek. Bizonyos kultúrákban az ilyen szertartásokkal akarják megkönnyíteni az átlépést az egyik életszakaszból a másikba. Például a felnőtté válás szertartásait a serdülőkor elejére időzítik. E szokások helytől függően változóak, de mindnek az a célja, hogy a fiatalokból hasznos, felelősségteljes, a közösségbe beépülő tag váljon. Közben a fiúkat és a lányokat megtanítják a felnőtt élet dolgaira, azaz bemutatják nekik, mit várnak tőlük, ha a társadalom érett tagjai lesznek.

A keresztények közösségében is léteznek bizonyos szertartások, amelyek megadják a hitbeli elköteleződés formáját. E szent cselekmények azt erősítik meg, hogy az adott személy része lesz a közösségnek; várhatóan még arra is felkészítik, hogy hűséges, hasznos tag váljon belőle. Azt is kifejezik, hogy mi minden tartozik a Krisztus iránti kötelezettségvállalás körébe. A héten három olyan szertartással foglalkozunk, amelyek megmutatják hitünket: a keresztséggel, a lábmosással és az úrvacsorával.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 4. negyedév

Növekedés Krisztusban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: