Győzelem a gonosz erők felett

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Lukács 10:1-20;

Apostolok cselekedetei 5:12-16; Róma 8:26-39; Efézus 1:18-22; Jakab 4:7; 1Péter 5:6-10

„De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, aki minket szeretett” (Róm 8:37).

KULCSGONDOLAT: Krisztusban Isten győzelmet ígér minden elnyomó erő felett.

A világ egyes részein a vallást talán alapvetően olyan erőforrásnak tekintik, ami segít az embernek megbirkózni a hétköznapi élet nehézségeivel. Például számos természetvallásban ismeretlen a bűntől való megváltás keresztény fogalma. Ezeken a helyeken megvan a kockázata, hogy a kereszténységben főként a hétköznapi problémák megoldásának eszközét látják.

Természetesen a keresztény életmódnak sokféle gyakorlati haszna van, arról azonban nem feledkezhetünk meg, hogy hitünk egy másik világra is kitekint. A kereszténység az anyagi világon túl a valóság egy másik dimenzióját is látja. Mindkét tartomány fontos, és mindkettő felsorakoztatja seregeit, amelyek egymással ellentétes célokat szolgálnak. Hálával tartozunk Istennek azért, mert annyi ígéretet adott a győzelemre – mindkét tartományban!

Ismét meg kell erősíteni: világképünk, ill. az, hogy keresztényként hol a helyünk benne, a Krisztus és Sátán közötti nagy küzdelem mindenen átívelő történetének hátterén értendő. E küzdelemben a kereszténység nem lett kiszolgáltatva az ellenség erőinek. Ellenkezőleg! Krisztusban Isten győzelmet ígért.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 4. negyedév

Növekedés Krisztusban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: